Rólunk

A T-Flotta hajózási társaság, 2006 évtől működik a Balatonon. A társaság két alapítója Szemlédy Regős Ákos és Keller János. Elkötelezett balatoni vitrolázóként az addig csak örömhajózás világából kilépve elhatározták, hogy létrehozzák cégüket, hogy meghatározó szereplőik legyenek a balatoni, séta és charter hajózásnak. Új szemléletet vittek a balatoni sétahajózás világába, izgalmas programokkal kiegészítve.  

2006 tavaszán az elhatározást tett követte, megvásárolták első személyszállító hajójukat az Égei-tenger partján fekvő törökországi Bodrun városában. Ekkor még a kétárbocos kecs vitorlázatú 20 méteres guletot 3000 kilométeres hajóút választotta el későbbi rendeltetési helyétől a siófoki kikötőtől. Leküzdve az Égei-tengert, a Dardanellákat, a Márvány-tengert, a Boszporuszt és a Fekete-tengert a hajó eljutott Konstancáig. Konstancát és a Duna csatornát elhagyva, egy hosszú dunai szakaszt maga mögött tudva a Sió csatornán keresztül megérkezett Siófokra. Ezt követően megkezdődött a teljes renoválás, majd a teljesen megújult hajóval kezdte meg tevékenységét a társaság. A sikeres kezdeti éveket követően a társaság hajó flottája további két hajóval bővült. 2010 tavaszán érkezett meg a Talizmán II az (ex Autarkhie). A hajó kreatív felújításával új színt vitt a balatoni sétahajózás világába tematikus gyermekprogramjaival és rendezvény útjaival. 2017-ben követte a Talizmán III (korábbi nevén Juditta) mely a Festetics család korabeli flotta egyik áruszállító hajójának 1:2 replikája. A cég kínálatában új színként jelentek meg a motoros kisgéphajók a Talizmán Star és Talizmán Express. Ezzel a két kisgéphajóval immár az adrenalin függők igényeit is kielégítve. Az Athénban épített gyorsjáratú hajók 320 lóerős teljesítményükkel alkalmasak mind élményprogramok, mind pedig gyors járatú vízitaxi utak lebonyolítására.   

 A vállalkozás a gyökereit megtartva a vitorlás bérbeadás és charter tevékenység területén is szerepet vállal a mai napig. Siófok városának az egyik legnagyobb turisztikai szereplői hiszen nem csak a vízen kínál programokat, hanem 2017 óta városnéző kisvonatot is üzemeltet. 

 Jelenleg 2022-ben elmondhatjuk, hogy a T-Flotta Kft a Balaton legnagyobb magánkézben lévő hajózási társasága. 

A társaság elkötelezett híve a balatoni turizmus és a balatoni turisztikai idény meghosszabbításának, hajóink március 15-től – október 31-ig járják a magyar tengert. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Megtetszett bármely szolgáltatásunk? Vedd fel velünk a kapcsolatot egyedi ajánlatodért!